HEI GODTFOLK!

Vi har bytta nyheitsbrev-leverandør og har derfor hatt ei lang nyheitsbrev-pause. No er vi endeleg attende, så her kjem stort og smått om ting som skjer i Lom :-) 
Mvh Åshild, næringssjef i Lom kommune

Nyheitsbrev januar 2023

Trollet i Breidsæterdalen i Lom. Foto frå Netflix

TROLL-feber i verda

2. desember hadde storfilmen TROLL premiervisning i Lom. Filmen er ei storsating frå Netflix, og ligg på seer-toppen over heile verda! Deler av innspelinga er gjort i Lom, og filmen er fantastisk marknadsføring av Gudbrandsdalen.

Kanskje blir det troll-guiding i Bøverdalen i framtida? 

Foto: Netflix

Les meir
Stillingsslepp, lærlingsslepp og jobbmesse

Kinderegg 9. februar - registerer ledig stilling no!

I 2023 kan vi endeleg arrangere både fysisk jobbmesse saman med stilling- og lærlingsslepp! Arbeidsgivarar kan no registrere ledige stillingar eller lærlingplassar på www.komtiloss.no , frist for å legge inn er 6. februar.

Alt er heilt gratis for arbeidsgivarar, og målet er å vise fram Gudbrandsdalen som ein attraktiv arbeidsregion. 

Les meir

NY RESSURS PÅ NÆRING OG TILFLYTTING

 
Ny bygdeutviklar i Lom
 

Si hei til Hege!

15. februar startar Hege Olimb Myhre som ny bygdeutviklar i Lom kommune! Ho skal jobbe saman med næringssjefen i det som førebels er ei to-årig prosjektstilling.
Vi gler oss til å få Hege med på laget :-)

Les artikkel frå GD her (for abonnomenter.)
 

FRAMTIDSVISJONAR:

Plan over Kulihaugen

Kva skjer på Kulihaugen?

Både innbyggjarar og næringsliv har over lengre tid slitt med å finne seg bustad i Lom, både til salg og til leige. Gjennom GNIST-programmet har Lom kommune fått god hjelp til å sjå på korleis vi kan gjere noko med dette, med særleg fokus på bustadtomta Kulihaugen.

Vil du sjå løysningsforslaget frå Natural State og Haugen Zohar Arkitekter? Klikk på lenka under eller les ein kortare presentasjon her:

Løysningsforslag
Moglegheitsstudiet i Lom

Sentrumsutvikling i Lom

Det nye mogeheitsstudiet i Lom har etterkvart vorte godt kjent, og for næringslivet har det vore arrangert tre ulike møter for å diskutere tiltak som bør prioriterast på kort og lang sikt. Takk for engasjementet så langt!
Det er Nordplan som har utarbeidd analysen, og det er viktig å presisere at alt førebels er skisser, ingenting er vedtatt pr. no. 

Har du ikkje sett forslaga enda?
Da kan du ta ein titt her:  

Moglegheitsstuidet
Formannskapet i Lom saman med leiar for plan og byggesak

Ny samfunnplan og arealplan - endeleg!

Jo, det har tatt lang tid å få på plass ein ny arealplan. Men no er den her, saman med ein rykande fersk samfunnsdel! Dette er dei to øverste dokumenta til ein kommune når det gjeld langsiktige føringar. Her finn du ut kva som er satsingsområde til Lom kommune framover (samfunnsdel) og korleis det ser ut på eit kart (arealdelen). For sentrum er det framleis kommunedelplanen for Fossbergom som gjeld. 

Sjå ny arealplan og samfunnsdel her
   

Stort og smått frå Lom den siste tida: 

 
 
Julemarknad i Presthaugen (frå tidlegare år)
 

Godt nyttår alle saman!

Nytt år, nye moglegheiter! 
Gladnyheit! Næringsfondet vårt blir indeksregulert kvart femte år, og i 2023 auker potten derfor frå 4,7 millionar til 5,3 millionar :-) 

Ein ny gjennomføringsplan for næring- og tilflytting for 2023 skal opp til behandling på nyåret, følg med på Lom næringsforum for meir info.

Ta gjerne kontakt med næringssjef Åshild dersom du har innspel /spørsmål eller ynskjer bedriftsbesøk i næraste framtid :-) Takk for at DU abonnerer på nyheitsbrevet vårt!

 

Beste helsing frå Lom kommune v/ næringssjef Åshild
Telefon: 97522977          E-post adresse

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo